Вести за индустријата

Барања за обработка на мувла од пластика

2021-07-31

Барања заПластична мувла за инјектирањеобработка

1. Изборот на калапот за инјектирање треба да биде добар, доволно крут, димензионалната точност на шуплината и точноста на позиционирање помеѓу матриците треба да бидат високи, а грубоста на површината треба да биде мала.

2. Степенот на сообразност помеѓу вистинската големина, форма и положба на трите геометриски параметри на површината на делот по обработката на калапот за вбризгување и идеалните геометриски параметри потребни со цртежот. Точноста на обработката се мери со одделение за толеранција, колку е помала вредноста на оценката, толку е поголема точноста; грешката при обработката е изразена со нумеричка вредност, колку е поголема нумеричката вредност, толку е поголема грешката. Високата точност на обработката значи мала грешка при обработката, и обратно.

3. При изборот на опрема за обработка на калап за вбризгување, со цел да се постигнат идеалните геометриски параметри што ги бараат цртежите, точноста на опремата за обработка на мувла е неизбежен услов.

Пластична мувла за инјектирање

sam@erbiwa.com.cn
X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept