Вести за индустријата

Мерки на претпазливост кои влијаат на структурата на обработка на мувла од пластична инјекција

2021-07-31

Мерки на претпазливост кои влијаат на структурата на обработка наПластичен калап за инјектирање

1. Пластичен калап за инјектирањераспоред на празнина. Според геометриските карактеристики на пластичните делови, барањата за димензионална точност, големината на серијата, тешкотиите во производството на мувла и цената на калапот за инјектирање, го одредуваат бројот на шуплини и нивниот распоред.

2. Определете ја површината за разделување на калапот за инјектирање. Позицијата на површината за разделување е погодна за обработка на калап за вбризгување, проветрување, операции за обликување на ослободување на мувла, квалитет на површината на пластични делови, итн.

3. Одредете го системот за затворање на калапот за инјектирање (обликот, положбата и големината на главниот тркач, шантот и портата) и системот за издувни гасови (метод на издувни гасови, положба и големина на излезната порта).

4. Изберете методи за исфрлање на игла за исфрлање, игла за исфрлање, плоча за туркање и комбиниран исфрлувач и определете го методот на третирање надолу и метод за влечење на јадрото.

5. Одредете го методот на ладење, методот на греење, обликот и локацијата на резервоарот за греење и ладење и локацијата за инсталација на грејниот елемент.

6. Определете ја дебелината и обликот, обликот и структурата на деловите на калапот, како и сите приклучоци и позиции за позиционирање, според материјалот за калап за инјектирање, пресметка на јачина или емпириски податоци.

7. Определете ја структурата на главните обликувани делови и структурни делови.

8. Размислете за јачината на секој дел од калапот за инјектирање и пресметајте ја работната големина на деловите на калапот.

Пластичен калап за инјектирање

sam@erbiwa.com.cn
X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept